Zachte lenzen

opticien-deventer

Draagcomfort

Zachte lenzen zijn de meest gedragen lenzen van dit moment en ideaal voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met het dragen van lenzen. Doordat het draagcomfort van zachte lenzen erg groot is, ben je over het algemeen snel gewend aan je nieuwe lenzen.

Zacht en soepel

Zachte lenzen zijn gemaakt van een bepaald soort kunststof dat vocht opneemt. Hierdoor worden ze zacht, soepel en voelen ze comfortabel aan. Uiteraard zijn zachte contactlenzen ook geschikt voor mensen die al langer lenzen dragen. De lenzen zijn namelijk onderhoudsvriendelijk en makkelijk af te wisselen met het dragen van een bril.

De specialisten van de Brillencentrale werken met de modernste oogmeetapparatuur om jou de best passende lenzen aan te meten. Of het nu gaat om ‘gewone’ lenzen, lenzen met cilinder, multifocale lenzen, dag- of maandlenzen, wij zorgen voor jarenlang draagplezier.

opticien-deventer

Daglenzen

Daglenzen draag je per dag en hierdoor begin je iedere dag met een nieuwe en schone contactlens. Het schoonmaken van je lenzen voor het in- of na het uitdoen is daarmee verleden tijd. Bovendien krijgen lenzen in één dag veel minder tijd om stof, pollen en bacteriën te verzamelen. Ideaal dus voor op vakantie, in een stoffige omgeving of tijdens het hooikoortsseizoen. Tegenwoordig heb je ruime keuze uit verschillende soorten en maten daglenzen. Zo zijn er vooral de laatste tijd veel ontwikkelingen geweest in combinatie met de silicone hydrogel technologie. Daarnaast werken we ook veel met torische daglenzen met cilinder en daglenzen met leesgedeelte.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn maandelijks vervangbare zachte contactlenzen en zijn er in bijna alle soorten, maten, merken en materialen. Zo houden sommige lenzen meer vocht vast en laten andere maandlenzen weer meer zuurstof door. Afhankelijk van wat het beste bij jouw ogen past, kunnen we dus een keuze maken uit een groot aantal opties. Dit is misschien even zoeken, maar onze specialisten denken graag met je mee en ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. Wanneer we eenmaal de juiste lenzen gevonden hebben, controleren we periodiek de gezondheid van je ogen.

 

De grootste voordelen van zachte maandlenzen zijn de relatieve eenvoud, de langere draagduur, de relatief lage kosten en goede passing op het oog. Deze worden namelijk na onderzoek van de ogen en leefomstandigheden door uw opticien of optometrist, op maat geadviseerd.

opticien-deventer
opticien-deventer

Contact

Loop gerust bij ons binnen in Deventer of neem contact op voor meer informatie.