Harde lenzen

opticien-deventer

Scherp zicht

Harde lenzen worden ook wel vormvaste, zuurstofdoorlaatbare lenzen genoemd. Doordat de voorkant van de lens vormstabiel is en dus alle oneffenheden aan de voorkant van het oog gladstrijkt, zorgen ze voor een scherp zicht. Daarnaast zijn harde lenzen minder gevoelig voor beschadigingen dan bijvoorbeeld zachte lenzen.

Duurzamer

Bij harde lenzen gaat de zuurstofvoorziening vooral onder de lens door, waardoor de lens zelf minder zuurstof door hoeft te laten. Doordat harde lenzen niet snel beschadigen en minder zuurstof doorlaten, gaan harde lenzen lang mee. Hierdoor is het dragen van harde lenzen vaak voordeliger dan het dragen van zachte lenzen.

opticien-deventer

volledig in beeld

Bij het aanmeten van harde lenzen kijken wij niet alleen naar de sterkte van jouw oog.  De lensspecialisten van de Brillencentrale brengen ook de voorkant van jouw oog volledig in beeld door een hoogtekaart te maken. Hierdoor meten wij de lenzen perfect aansluitend aan op de ogen.

Contact

Wil je weten of harde lenzen iets voor jou zijn? Breng gerust een bezoek aan onze opticien of neem contact op voor meer informatie.  

opticien-deventer