Nachtlenzen

opticien-deventer

Alleen 's nachts

Nachtlenzen draag je alleen ’s nachts en corrigeren je ogen terwijl je slaapt en zonder dat je dit merkt. Deze lenzen zijn een uitkomst wanneer je een bril of lenzen nodig hebt, maar deze om wat voor reden dan ook liever niet overdag draagt. Voor het aanmeten van nachtlenzen is het nodig om de ogen topografisch in beeld te brengen. Dit wil zeggen dat er een volledige hoogtekaart van jouw ogen wordt gemaakt. Daarnaast meten wij de sterkte en brengen wij de huidige conditie van de ogen in kaart.

Geen direct contact

Nachtlenzen hebben geen direct contact met de voorkant van het oog, het hoornvlies. Ze drijven op een laag traanvocht, ook wel traanfilm. Dankzij de speciale vorm van de lens zorgt deze traanfilm ervoor dat de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt. De voorste laag cellen wordt als het ware naar de zijkant geschoven wat zorgt voor goed zicht. Deze laag cellen vernieuwen zichzelf iedere twee dagen. Wanneer je stopt met het dragen van nachtlenzen, keert het hoornvlies dus vanzelf in zijn oorspronkelijke vorm terug.

opticien-deventer

drie nachten

Meestal is na drie nachten dragen het grootste deel (70%) van de beginsterkte al gecorrigeerd. Omdat het ene hoornvlies iets stugger is dan het andere, kan het bij de ene persoon iets langer duren dan bij de ander. Na drie weken dragen, hebben de nachtlenzen hun maximale werking bereikt.

Overdag rust

Het dragen van nachtlenzen is volledig veilig. Dit heeft alles te maken met het materiaal waarvan de lenzen gemaakt zijn. Het materiaal laat namelijk extreem veel zuurstof door en heeft daardoor bijna geen invloed op je ogen. Bovendien draag je nachtlenzen alleen ‘s nachts, zodat je ogen overdag volledig rust krijgen. Natuurlijk is het bij nachtlenzen, net als bij iedere andere lens, wel belangrijk dat je zorgvuldig met de lenzen omgaat.

opticien-deventer
brillencollectie-deventer

Alternatief

Nachtlenzen zijn een ideaal alternatief voor:


– mensen met droge of gevoelige ogen;
– mensen die veel lezen of computeren of in een ruimte met airco werken;
– mensen die vaak last hebben van stofjes achter hun lenzen;
– mensen die last hebben van hooikoorts;
– sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten;
– mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan.

Contact

Loop gerust bij ons binnen in Deventer of neem contact op voor meer informatie.

opticien-deventer