OPTOMETRIE

We werken (bijna) allemaal achter onze computer, kijken tv en hebben onze smartphone de hele dag bij ons. Dit vraagt veel van je ogen. Juist in deze digitale wereld is het dus heel belangrijk om goed voor je ogen te zorgen. Iedereen kan namelijk te maken krijgen met oogklachten of verminderd zicht. Zeker wanneer je ouder wordt, neemt de kans op oogklachten toe. Door deze klachten in een vroeg stadium te signalen, kun je de gevolgen zoveel mogelijk beperken.

Onze specialisten in optometrie, ook wel optometristen genoemd, zijn dé experts op het gebied van oogheelkunde. Zij onderzoeken jouw ogen en helpen om problemen en een aantal veelvoorkomende oogziektes tijdig te signaleren.

WAT IS OPTOMETRIE

Wat een opticien doet, weten de meeste mensen wel. Waar een optometrist je mee kan helpen, is vaak onduidelijker. Om je op weg te helpen, leggen wij het graag voor je uit. Een goed opgeleide opticien meet de sterkte van je ogen en geeft advies over welk glas het beste past bij de gemeten sterkte en je wensen. Daarnaast helpt een opticien je met het uitzoeken van een geschikt montuur en zorgt hij of zij ervoor dat je bril klaar is om te dragen.

Een optometrist is de aangewezen persoon om de gezondheid van je ogen zorgvuldig te onderzoeken. Wanneer je last hebt van je ogen of wanneer er een oogaandoening in jouw familie voorkomt, kan een optometrist met verschillende onderzoeken de situatie van jouw ogen in kaart brengen. De optometrist bespreekt de uitkomsten van de onderzoeken en adviseert je in het dragen van een bril of lenzen. In bepaalde gevallen kan een optometrist je ook andere hulpmiddelen aanreiken om de klachten te verminderen of te verhelpen. Niet geheel onbelangrijk: al onze optometristen hebben de bevoegdheid om je door te verwijzen naar een oogarts.

SPECIALISTEN IN OPTOMETRIE

De optometristen van de Brillencentrale doen dagelijks medisch onderzoek naar ogen, signaleren problemen en geven advies. Voordat een optometrist start met de onderzoeken, stelt hij of zij een aantal vragen over de gezondheid van je ogen. Misschien heb je wel bepaalde oogklachten of heb je het idee dat een andere aandoening invloed heeft op je zicht. Daarnaast krijg je vragen over je algemene gezondheid, medicijngebruik, werkomstandigheden en oogheelkundige afwijkingen in jouw familie.

Vervolgens worden je ogen onderzocht om een compleet en gedetailleerd beeld van de gezondheid van je ogen te krijgen. Je krijgt onder andere een oogmeting en er wordt met een soort microscoop aan de binnenkant van je ogen gekeken. Op deze manier kan de optometrist alle bloedvaten en zenuwen goed bekijken en eventuele ziektebeelden (bijvoorbeeld suikerziekte) herkennen. De optometristen van de Brillencentrale werken daarom niet alleen nauw samen met onze opticiens, maar ook met verschillende huis- en oogartsen.

opticien-deventer
opticien-deventer

KOSTEN OPTOMETRIE

De kosten van optometrie zijn afhankelijk van jouw situatie en wensen. Ben je een nieuwe klant? Dan starten wij met een optometrisch basisonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit een intakegesprek, een oogonderzoek en uiteraard een advies en/of doorverwijzing. De kosten van het optometrisch basisonderzoek bedragen 35 euro. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze opticien in Deventer.

Bekijk video

Als optometrist kunnen we niet alleen de sterkte van je ogen meten maar kijken we ook naar de gezondheid van je ogen.