LENZEN

Ben je op zoek naar goede en passende contactlenzen? Bij de Brillencentrale sta je er niet alleen voor. Onze contactlensspecialisten en eventueel een optometrist denken graag met je mee en doen er alles aan om jou de juiste lenzen aan te meten. Met behulp van de modernste apparatuur, de beste contactlenzen en periodieke controles zorgen wij voor zorgeloos kijkgenot.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn de meest gedragen lenzen van dit moment en ideaal voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met het dragen van lenzen. Doordat het draagcomfort van zachte lenzen erg groot is, ben je over het algemeen snel gewend aan je nieuwe lenzen.

Harde lenzen

Harde lenzen worden ook wel vormvaste, zuurstofdoorlaatbare lenzen genoemd. Doordat de voorkant van de lens vormstabiel is en dus alle oneffenheden aan de voorkant van het oog gladstrijk, zorgen ze voor een scherp zicht. Daarnaast zijn harde lenzen minder gevoelig voor beschadigingen dan bijvoorbeeld zachte lenzen.

opticien-deventer
lenzen-deventer

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je alleen ’s nachts en corrigeren je ogen terwijl je slaapt en zonder dat je dit merkt. Deze lenzen zijn een uitkomst wanneer je een bril of lenzen nodig hebt, maar deze om wat voor reden dan ook liever niet overdag draagt. Voor het aanmeten van nachtlenzen is het nodig om de ogen topografisch in beeld te brengen. Dit wil zeggen dat er een volledige hoogtekaart van jouw ogen wordt gemaakt. Daarnaast meten wij de sterkte en brengen wij de huidige conditie van de ogen in kaart.

multifocale lenzen

Met multifocale lenzen heb je zowel dichtbij als veraf scherp zicht. De verschillende sterktes zijn gezamenlijk verwerkt in de lens waardoor je altijd door beide sterktes tegelijk kijkt. Je hersenen filteren vervolgens het scherpste beeld eruit, waardoor je overal scherp ziet.
brillencollectie-deventer
opticien-deventer

Lenzenpakket

Het aanschaffen van lenzen voelt voor de meeste mensen als een verplichting en hierdoor als een onplezierige uitgave. Bij de Brillencentrale kun je daarom gebruikmaken van het lens serviceplan. Dit betekent dat je als het ware een abonnement op je ogen afsluit waardoor je niet langer regelmatig grote bedragen hoeft af te rekenen. Je maakt hier al vanaf 16 euro per maand gebruik van. Het serviceplan is inclusief lenzen, lenzenvloeistof, controles en oogzorg.